Trileçe tarifi: Trileçe nasil yapilir kaç kaloridir? İşte püf noktaları...

Trileçe sevilen tatlılardan biri olmakla beraber tarifi ve nasıl yapıldığı da oldukça merak ediliyor. Evde bu tatlıyı yapmak isteyenler Trileçe nasil yapilir ve kaç kaloridir? gibi sorularla arama motorlarında yoğun olarak araştırıyor. Peki, Trileçe nasil yapilir ve kaç kaloridir? İşte detaylar...

Giriş Tarih ve Saati: 21.07.2019 | 02:17 Güncelleme Tarih ve Saati: 21.07.2019 | 02:17

Trileçe her tür içeceğin yanına gidebilmesi özelliğiyle lezzetli ve sevilen tatlılardan biri. Evinde bu sütlü tatlıyı yapmak ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler, Trileçe nasil yapilir ve kaç kaloridir? gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. Denenmiş trileçe tariflerini ve kaç kaloriye sahip olduğunu sizler için derledik. İşte detaylar...

Malzemeler

Keki için

  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 1 bardak un (su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 bardak soğuk süt (su bardağı)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker.
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Üzerine Karameli için

  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
  • 1 paket süt kreması (200 ml küçük paket)

Hazırlanışı

  • Çırpma kabının içine yumurta ve şekeri koyup yumurta iyice beyazlayana kadar mikser yardımı ile karıştırın.
  • Karıştırma kabınızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.
  • Bir tahta kaşık yardımı ile karıştırın.
  • Derince bir tepsi veya borcamı tereyağ ile yağladıktan sonra karışımı dökün.
  • 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar 45-50 dakika pişirin. Kekiniz pişerken sütlü şerbeti hazırlayın.
  • Tüm şerbet malzemelerini geniş bir kâseye koyup mikser yardımı ile iyice köpürtene kadar çırpın.
  • Köpüğün sütün üstüne çıkması gerekiyor. (10-12 dakika kadar sürecektir.) Kabınızın içindeki köpük çok gözükecek ama merak etmeyin kek hepsini emiyor.
  • Şimdide karamel sosu hazırlayın.
  • Şekeri teflon tavaya koyup kısık ateşte esmerleşene kadar ateşte bırakın ama yakmayın. Kendi kendine karamelize olmasını bekleyin.
  • Şekerin rengi koyulaşınca içine tereyağını koyun. Bir kaşık yardımı ile bir yandan karıştırın.
  • Süt kremasını ekleyip karıştırın. Bu aşamada hızlı olmalısınız. Krema kesilmesin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.