Sütlü Kadayıf

Sütlü kadayıf, şerbetli tatlıların en hafifleri ile eş değer bir kıvamda. Bu tatlıyı hazırlarken arasına ceviz koyabilirsiniz. Kolay tarifiyle sütlü kadayıf tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 12.04.2022 | 12:47 Güncelleme Tarih ve Saati: 24.03.2024 | 10:34

Kadayıfı parmak uçlarınızla birbirinden ayırıp havalandırın. Sadeyağı kısık ateşte eritin. Ocaktan alıp ılınmasını sağlayın. Sadeyağı kadayıfın üzerine döküp iyice karıştırın. Ceviz içlerini bıçakla ince doğrayın. 6-7 cm çapında küçük bir kasenin içine sıkıştırmadan bir miktar kadayıf doldurun (kenarları hafifçe dışa doğru sarkmalı). Bir tatlı kaşığı ceviz ilave edip kenarlara doğru sarkan kadayıfı cevizin üzerine kapatın. Bu şekilde hazırladığınız kadayıfı içine sadeyağ sürülmüş 35-40 cm çapında bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Süt ve şekeri tencerede karıştırıp 10 dakika kaynatın. Fırından çıkardığınız kadayıfı ve sütü iyice soğuyana kadar bekletin. Şekerli sütü kadayıfların üzerine gezdirerek dökün. Yeterli bir bekleme süresi olan 1 saatin sonunda tatlıyı servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.