Sirkeli Galeta Unu Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 20.07.2015 | 16:10 Güncelleme Tarih ve Saati: 20.07.2015 | 16:11

YUMURTA ve tozşekeri çırpma teli ile çırpın. Ceviz, hindistancevizi, zeytinyağı, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. Galeta unu, ardından sirke ilave edip karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Yağlanmış, ısıya dayanıklı orta boy bir kaba, kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir taşım kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti kaşık kaşık gezdirip soğumaya bırakın. Muhallebi için soğuk süte yumurta, tozşeker, un ve vanilya ekleyip ocağa oturtun. Koyu muhallebi kıvamı alana dek karıştırarak pişirin. Mikserle 10 dakika çırpıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde süt ve krem şanti köpürene dek çırpın. Daha sonra soğuyan muhallebiye ekleyip karıştırın. Karışımı tatlının üzerine yayıp, hindistancevizi ve antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.