Limonlu Akışkan Kekler
Çayın yanına yapabileceğiniz farklı bir tatlı tarifi arıyorsanız, bu limonlu akışkan kek tarifini mutlaka deneyin.
Limon sos için limonların kabuklarını içteki beyaz kısmına dokunmadan rendeleyin. Limon kabuğu ve toz şekeri ufalanana dek mutfak robotunda karıştırın. Tereyağı ekleyip karıştırın. Teker teker yumurtaları ekleyip mutfak robotunun düşük hızında karıştırın. Karışıma limon suyu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışımı sos tenceresine alıp ocağa oturtun ve düşük ısıda koyulaşana dek sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğutun ve kenara alın. 6 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Tereyağı ve beyaz çikolatayı birlikte benmari usulü eritin. Un, toz şeker, tuz, yumurta, yumurta sarısı, limon sosu, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kapların 2/3'nü dolduracak şekilde pay edin. Önceden ısıtılmış 215 derece fırında 14-17 dakika (kenarları altın rengi, ortası yumuşak olacak şekilde) pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika soğutun. Üzerini çırpılmış krema ile süsleyip servis yapın.