Krem Katalan

Giriş Tarih ve Saati: 05.01.2011 | 15:13 Güncelleme Tarih ve Saati: 09.10.2013 | 17:40

2 su bardağı süt, limon kabuğu, portakal kabuğu ve tarçın çubuklarını bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alın ve pişirmeye devam edin. Ara sıra karıştırın ve 10 dakika sonra ocaktan alın. Sütün içinden tarçın çubuklarını, portakal ve limon kabuklarını çıkartın. Başka bir kapta 8 adet yumurtanın sarılarını ve yarım su bardağı tozşekeri, karışımın rengi limon rengi oluncaya kadar iyice çırpın. İçine yarım çay bardağı mısır nişastası ekleyip çırpmaya devam edin. Bu karışımı yavaş yavaş süte karıştırarak ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Koyu krema haline gelen karışımı 6 adet kaseye paylaştırın. Buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece bekletin. Fırının ızgara bölümünü önceden ısıtın. Dolaptan çıkardığınız kaselerin üzerine birer kaşık esmer şeker serpin. Kaseleri fırında şekerler karamel haline gelene kadar bekletin. İsteğe bağlı olarak bisküvi ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.