Krem Karamel

İftar sofralarında tatlının en masum halleri...

Giriş Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 10:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 08.05.2018 | 10:23

Karamel için toz şekerin yarısını bir tavaya alıp, kısık ateşte eritin. Kalan şekeri katın ve karamelize olunca ocaktan alıp pişmesini durdurmak için soğuk su dolu bir kaba oturtun. Ilınan karameli 28 cm çapındaki silikon veya cam bir kaba yayın (dilerseniz tek kişilik porsiyonluk kaplarda da pişirebilirsiniz). Diğer taraftan krema için 6 adet yumurta ve 4 adet yumurtanın sarısını derin bir kapta çırpın. Toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin. Vanilya çubuğu özü ve sütü kattıktan sonra tüm malzemeyi tekrar çırpın. Karışımı yaydığınız karamelin üzerine boşaltın ve kabı bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içine kabın yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana dek pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.