Kazandibi

Giriş Tarih ve Saati: 25.09.2013 | 11:40 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.09.2013 | 11:41

Tavuğu 10 dakika haşlayın. Diğer taraftan süt, tozşeker ve tuzu bir tencereye alıp, ocağa oturtun. Tavuk
haşlandıktan sonra sudan alıp, blendere koyun. Ocaktaki sütten 2 kepçe alarak üzerine ekleyin ve blenderden geçirip yeniden ocaktaki süte ilave edin. Kaynama noktasına geldiğinde soğuk suyla açtığınız nişastayı üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta un ve pirinç ununu karıştırın. Sütten 1 kepçe alıp, karışıma ekleyin. Daha sonra yavaş yavaş sütlü karışıma ilave edin ve karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirip, kazandibi kokusunu sağlamak için hafifçe dibinin tutmasını sağlayın. Daha sonra bir tepsiye döküp, yayın. Tepsiyi ocak üzerine koyup, yüksek ateşte muhallebinin altı iyice karamel rengini alana kadar pişirin. Bu sırada tepsiyi çevirerek her yerinin pişmesini sağlayın. Kazandibini 1 gün buzdolabında dinlendirin. Kare şeklinde kesip, servis tabağına yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.