Güllaç
Ramazan denildiğinde ilk akla gelen tatlardan biridir güllaç. Hele de bu yılki gibi sıcak yaz aylarında, sütlü ve hafif bir tatlı olması sebebiyle, iftar sofralarına çok yakıştığı kesin.
SÜT, tozşeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gülsuyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın. Ortasına ceviz
serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antepfıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.