Fındıklı Güllaç

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan güllaç, Ramazan ayının simge tatlılarındadır. Serinleten lezzeti, kolay yapımıyla işte sizlere Pratik Güllaç tarifi…

Giriş Tarih ve Saati: 03.04.2022 | 11:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.03.2024 | 11:00

Çileklerden 6 adet kenara ayırıp kalanını minik küpler şeklinde doğrayın. Bir tencereye süt ve şekeri alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın. Şekerli sütten 1 su bardağını kenara ayırın. Geniş bir fırın kabına 1 çorba kepçesi süt dökün. Üzerine ikiye bölünmüş güllaç yaprağını yerleştirip, yeniden 1 çorba kepçesi süt gezdirin. Kalan güllaç yaprakları ve sütü aralarına çilek ve fındık serpiştirerek yerleştirin. En üste kenara ayırdığınız sütü gezdirin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Ayırdığınız çilek ve fındıkla süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.