Dondurmalı Cezerye Tatlısı

Tatlı severler için yeni lezzetler sunmaya devam ediyoruz. Dondurmalı cezerye tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm bu soruların cevabı dondurmalı cezerye tarifimizde.

Giriş Tarih ve Saati: 08.04.2022 | 09:46 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:12

Cezerye için rendelenmiş havucu tencereye alıp üzerine toz şeker ve su ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar kısık ısıda pişirin. Ocaktan alın ve üzerine pötibör bisküviyi elinizle ufalayın. Eritilmiş tereyağı, vanilya ve ceviz içini ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köftenin dışı gibi ortasını parmağınızla oyun. İçine 1 top dondurma yerleştirin ve yuvarlayın. Diğer cezerye parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Topları önce yumurta akına sonra file bademe bulayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin ve kızdırılmış yağda kızartın. Bekletmeden servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.