Ayvalı Dondurma

Giriş Tarih ve Saati: 05.02.2010 | 15:07 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.06.2013 | 16:33

Sütü bir tencereye aktarıp kaynatın. Ardından başka bir derin kasede, şeker ile salebi karıştırın. Kaynayan süte ilave edin. Kremayı ekleyin. Ayvayı da bu sırada ilave edin (ayvanın kararmaması için, hızlı bir şekilde rendeden geçirip, hemen tencereye ilave etmelisiniz). 10 dakika daha kaynatın. Bu arada kıvam bir çorbanın yoğunluğu kadar artmalı, asla muhallebi kıvamında olmamalı. Eğer muhallebi kıvamına gelmişse, bir şekilde salebi fazla kullanmış veya oranlarda hata yapmış olabilirsiniz. Karışımı ocaktan aldığınızda, baharatları ilave edip, iyice yedirin. Sıra geldi soğutmaya; mikserle, karışım buzluğa girecek kadar soğuyana dek karıştırın. Buzluğu maksimum seviyede çalıştırın. Dondurmayı da, derin, metal bir kabın içine aktararak buzluğa koyun. Her saat başı dondurmayı buzluktan çıkarıp (bu işlemi 2-3 kez yapabilirsiniz), kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayın. Yeniden mikserle 2 -3 dakika kadar çırpın. Bu işlemler güzel dondurma yapmamızı sağlıyor. En son olarak dondurmayı iyice donmaya bırakın. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.