Patlıcanlı Pilav

Giriş Tarih ve Saati: 14.12.2015 | 15:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 14.12.2015 | 15:05

PATLICANLARI alacalı soyup küp doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika beklettikten sonra yıkayıp kuru layın. 3 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tavaya alıp eritin ve patlıcanlarla harmanlayın. Patlıcanları yağlı kağıda alıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. 2 çorba kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyip saydamlaşana dek kavurun. Daha sonra kabukları soyulup küp doğranmış domates ekleyip kavurun. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynayana dek orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Yarı yarıya suyunu çekince patlıcanı ekleyin. Suyunu tamamen çekene dek pişirip, 10 dakika demlendirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.