Vişneli baklava

Giriş Tarih ve Saati: 02.05.2020 | 07:16 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.05.2020 | 07:17

Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Baklava için yufkaları üst üste yerleştirip 12'şer cm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların ortalarına üçer adet vişne ve kaymak koyun. Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yaklaşık 35-50 dakika pişirin. Fazla yağını süzüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.