Turunçlu Ev Baklavası

Giriş Tarih ve Saati: 19.09.2013 | 11:45 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 16:17

Unun ortasını havuz şeklinde açarak, yumurta, tuz ve limon suyunu ekleyip soğuk su ile yoğurun. Mantı hamuru kıvamına geldiğinde yoğurma işlemini bırakın ve 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamuru 8 parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayıp, daha sonra yassılaştırın ve aralarına nişasta serpiştirerek merdane yardımıyla açın. Yağlanmış tepsiye hazırlamış olduğunuz yufkaların yarısını dizin. Üzerine doğramış olduğunuz turunçları yerleştirin. Geri kalan yufkaları da dizin. Kesme işlemini yaptıktan sonra eritilmiş yağı ılık olarak hamurun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fazla yağını süzün. Baklava pişerken toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, fırından çıkan baklavanın üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.