Tulumba Tatlısı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Hamur için tereyağını su ile birlikte tencereye alın ve kaynatın. Unu ve tuzu yavaşça ilave edin ve 5-6 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yumurtaları tek tek hamura yedirin. Daha sonra hamuru sıkma torbasına doldurun ve kızdırılmış bol sıvı yağa
baş parmak kalınlığında sıkın. Harlı ateşte tavayı sallayarak hamurları kızartın. Tüm hamur bitene kadar işleme devam edin. Kızarttığınız hamurları kevgir yardımıyla alıp soğuk şerbete atın. 10 dakika şerbette beklettikten sonra servis tabağına çıkarın.