Susamlı Halka Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 27.01.2010 | 12:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 12:16

Hamur için unu derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurta, margarin, yaş maya, pudra şekeri, rendelenmiş portakal kabuğu, sıvı yağ, irmik ve kabartma tozu koyun. Un hariç diğer malzemeyi karıştırın. Kenarlardaki unu ortaya alın ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan iri fındık büyüklüğünde parçalar koparın. Avuçlarınızın arasında inceltin ve iki ucunu birleştirip halka şekli verin. Hamur bitene kadar işleme devam edin. Halkaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Ortalarına bütün fındık koyun ve kabarması için oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için su, toz şeker ve portakal suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Ocaktan alıp, sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tepsinin üzerini kapatıp, şerbetini çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.