Şöbiyet

Giriş Tarih ve Saati: 08.07.2010 | 15:17 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 10:28

Derin bir kabın içine unu boşaltın ve ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, tuz ve suyu ilave edip, yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde bezeler yapın. Her bir bezeyi merdane yardımıyla kahve fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları 15 dakika dinlendirin. 8 adet hamuru aralarına nişasta sürerek üst üste dizin ve tek bir ince hamur olacak şekilde yeniden açın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Açtığınız yufkaların her birinden 10 cm'lik kare parçalar kesin. İçi için bir tencerede süt ve irmiği koyu bir kıvam alana kadar karıştırın. Kareler halinde kestiğiniz hamurların ortasına 1 tatlı kaşığı irmikli karışım ve toz antep fıstığından pay edin. Hamurları üçgen şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Eritilmiş ve ılınmış tereyağını, tatlının üzerine dökün. Fazla yağı tepsiyi hafif eğerek boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, soğuması için bir kenara alın. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Antep fıstığı ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.