Şıllık Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 31.10.2012 | 17:21 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 16:52

DERİN bir kabın içine süt, un, yumurta, maya ve tuzu alın. Çırpıcı ile pütürsüz bir hale gelene kadar çırpın. Hazırladığınız krep harcını 25 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra harçtan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavaya dökün. Tavayı sağa sola sallayarak harcın yayılmasını sağlayın. Diğer yüzünü de pişirdikten sonra tabağa alın. Krep harcı bitene kadar işleme devam edin. Krepleri üst üste koyun ve soğumaya bırakın. Şerbet için tereyağını hafif yakın. Tozşeker ve suyu ilave edip, birkaç taşım kaynatın. Soğuyan kreplerin aralarına antepfıstığı serperek kenarları yüksek düz bir servis tabağına üst üste dizin. En üste de antepfıstığı serptikten sonra sıcak şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.