Şekerpare

Giriş Tarih ve Saati: 01.05.2022 | 07:48 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 15:09

Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alın. 5 dakika kaynatın ve 1 dilim limonu içine atıp ocağı kapatın. Şerbet soğusun. Şekerpareler için un haricindeki malzemeleri bir mikser yardımı ile iyice çırpın. Yavaş yavaş yoğurarak unu ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve tepsiye dizin. Yuvarlak hamurların ortasına birer fındık içi koyun ve hafifçe bastırın. Şekerpareleri 180 derecede üzerileri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkan şekerparelerin ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika bekletin. Sonrasında soğumuş olan şerbeti bir kepçe yardımı ile şekerparelerin üzerine dökün. 2 saat bekletip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.