Sarığı Burma

Sarığı burma için gerekli malzemeler nelerdir? Sarığı burma nasıl hazırlanır? İşte detaylarıyla sarığı burma tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 24.04.2022 | 04:57 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.05.2022 | 14:55

Divriğililer bu tatlıyı yöresel olarak 'saruğum burma' olarak da adlandırmaktadırlar. Un dışında kalan hamur malzemesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapın. 2 saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin. Dinlenmiş olan yumakları ayrı ayrı oklava ile ince açın. Üzerine bol ceviz dökerek oklavaya sıkmadan hafif hafif sarın. İki tarafından ortaya doğru büzüştürün ve hamur tepsisine dizin. Küçük parçalar şeklinde kesin. Hamurların hepsi bittikten sonra tavada eritilen kızgın tereyağını üzerine dökün ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Soğuyan hamurun üzerine şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.