HAMUR İÇİN
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
Yeteri kadar un
Bir tutam tuz
ARASI İÇİN
3 su bardağı irice dövülmüş ceviz
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı tereyağı
ŞERBET İÇİN
İkişer su bardağı toz şeker ve su
Yarım limonun suyu
Divriğililer bu tatlıyı yöresel olarak 'saruğum burma' olarak da adlandırmaktadırlar. Un dışında kalan hamur malzemesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde yumaklar yapın. 2 saat kadar üzeri örtülü olarak dinlendirin. Dinlenmiş olan yumakları ayrı ayrı oklava ile ince açın. Üzerine bol ceviz dökerek oklavaya sıkmadan hafif hafif sarın. İki tarafından ortaya doğru büzüştürün ve hamur tepsisine dizin. Küçük parçalar şeklinde kesin. Hamurların hepsi bittikten sonra tavada eritilen kızgın tereyağını üzerine dökün ve fırına verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak pişirin. Soğuyan hamurun üzerine şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.