Saray Sarması

Giriş Tarih ve Saati: 08.07.2010 | 15:53 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 11:30

Un, yumurta, tuz ve suyu derin bir kasede yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Merdane ile her bir bezeyi çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurları 8'li gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Her birini oklava yardımıyla ince yufkalar halinde açın. Açtığınız yufkanın üzerine toz Antep fıstığı serpin. Yufkayı oklavaya sararak, kenarlarından büzün. Büzdüğünüz yufkayı tepsiye dizin. Bir bıçakla 3 cm'lik rulolar halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Eritilmiş ve ılınmış tereyağını yufkaların üzerine dökün. Yağın fazlasını tepsiyi çok hafif eğerek, boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, soğumaya bırakın. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.