Şam Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 28.12.2011 | 11:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 15:35

Öncelikle şerbet için, 4 su bardağı su, limon suyu ve toz şekeri bir tencereye aktarın. Şerbeti 10 dakika kaynatın. Sonrasında ateşten alıp iyice soğutun. Toz-şekeri ve yumurtaları bir kaba aktarıp mikserle 2 dakika çırpın. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip 1 dakika daha çırpın. Ardından un, irmik, kabartma tozu ve hindistan cevizini ekleyip tekrar çırpın. Fırın kabını margarinle yağlayıp üzerine un serpin. Hamuru fırın kabına boşaltıp, 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirin. Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.