Poğaca Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 16.07.2010 | 17:29 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.11.2018 | 14:28

Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatıp, ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Harç için ceviz, toz şeker, tarçın, karanfil ve çekirdeksiz üzümü karıştırın. Kadayıfı didikleyip, harçla harmanlayın. Hamur için, un hariç kalan malzemeyi karıştırın. Unu azar azar ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Avucunuzda açıp, ortasına 1 çorba kaşığı harç yerleştirin. Kenarlarını iyice kapatıp, yuvarlak bir form verin. Fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürün. Bir tutam kadayıf, daha sonra badem veya ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.