Pekmezli Tatlı

Giriş Tarih ve Saati: 04.10.2013 | 14:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 15:17

Bir kaba susam, ceviz içi ve tarçın koyup, karıştırın. Yufkanın bir parçasını yayın. İkiye katlayın ve susamlı karışımdan üzerine hafifçe serpin. Üzerine eritilmiş margarin veya tereyağı gezdirin ve yufkayı rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Daha sonra rulo yapılan yufkaları 2 veya 3 parmak eninde kesin ve yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizin. Üzerine kalan eritilmiş margarini gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Bu arada bir tencereye pekmez, su ve toz şekeri koyun. 5 dakika kaynatıp, ocaktan alın. Hafifçe ılıtın. Fırından alınan tatlıyı soğutun. Ilık şerbeti soğuk tatlının üzerine gezdirin. Üzerine kağıt havlu örtüp, 2 saat beklettikten sonra, kıyılmış fındıkla süsleyip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.