Pekmezli Muhallebili Tatlı

Giriş Tarih ve Saati: 10.10.2013 | 18:02 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 09:36

Bir adet milföy hamurundan iki adet yuvarlak çıkarın ve üzerlerine çay bardağının tabanı ile bastırın. Kalan milföy hamurlarına da aynı işlemi uygulayın. 12 adet milföy hamurunu yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin. 6 adet hamurun üzerine ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pişen milföyleri kaynamış su ve pekmez karışımına batırıp çıkarın. Krema için ayrı bir yerde süt, un, nişasta ve toz şekeri pişirin. Ocaktan alıp, pürüzsüz krema kıvamı alana dek çırpın. Krem şanti için krem şanti, süt ve harnup pekmezini iyice çırpın. Sıkma torbasına alıp, 6 adet servis tabağının tabanına sıkın. Üzerine milföy hamurlarını yerleştirip, krema sürün. Cevizli milföyleri üzerlerine koyup servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.