Narenciyeli Kalburabastı

Giriş Tarih ve Saati: 15.04.2019 | 16:30 Güncelleme Tarih ve Saati: 15.04.2019 | 17:18

Şerbet için limon suyu hariç tüm malzemeyi orta boy bir tencereye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin ve sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Un, irmik ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta ve tereyağı ekleyerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Sürenin sonunda hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve bastırarak yassılaştırdıktan sonra kalburabastı kalıbına (yoksa rende veya metal süzgece) bastırıp iz çıkarın.Ortası boş kalan hamurların içine iri çekilmiş ceviz ve portakal şekerlemesi koyarak hamurları kapatın.Yağlanmış fırın tepsisine aralarında 2-3 cm boşluk kalacak şekilde dizin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kalburabastının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Biraz dinlendirip, şerbetini çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.