Limonlu İrmik Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 11.04.2019 | 12:09 Güncelleme Tarih ve Saati: 11.04.2019 | 12:32

Tereyağı ve sıvıyağı geniş bir tencereye alın. Yağ ısınınca içine dolmalık fıstığı ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun. Ocağı kısıp tencereye irmiği ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. İrmiğin rengi değiştikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edin. Limon kokusu geçtikten sonra tozşekeri ekleyip karıştırın. Ardından oda sıcaklığındaki süt ve suyu ilave edip karıştırın. Ara ara karıştırarak suyunu çektirin. Suyunu tamamen çeken helvayı ocaktan alın ve kapağını kapatarak demlenmeye bırakın. Demlenen ve ılınan helvayı dilerseniz kaşıkla, dilerseniz kaseyle veya kahve fincanıyla şekillendirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.