Leblebi Helvası

Tarifimiz Mardin’den. Reçetesi Ebru Baybara Demir’e ait olan leblebi helvası hem tadı hem de kıvamı ile iddia ediyoruz favori tatlınız olacak. Yanında dondurmasıyla taze meyvelerden hazırlanmış reçel-marmelat eşliğinde damakları şenlendirecek.

Giriş Tarih ve Saati: 15.04.2022 | 10:26 Güncelleme Tarih ve Saati: 16.03.2023 | 09:59

Şeker ve sütü tencerede karıştırıp iyice sıcak hale getirin. Tuzsuz ve kavrulmuş sarı leblebileri ince öğüterek hazırladığınız leblebi ununu yapışmaz yüzeyli tavada nemi geçene kadar kavurun. Ayçiçeği yağını ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin. Tereyağını ekledikten sonra bu kavurma işlemi 30 dakika daha devam etmeli. İsteğe bağlı olarak vanilya ile şekerli kaynar sütü bir defada ekleyin. Hızlıca karıştırıp özleşmesini sağlayın. Limon suyunu ilave ettikten sonra karıştırmaya ara vermeden koyulaşana kadar pişirin. Helvayı özellikle ve mümkünse mermer bir zemine dökün. 10-15 dakika dinlendikten sonra ahşap bir spatula yardımıyla helvayı 30-35 dakika döverek karıştırın. Bu işlem helvaya güzel bir kıvam katacaktır. Soğumuş olan helvayı dilediğiniz gibi şekillendirip yanında sade dondurma ile servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.