Kurutulmuş Meyveli Çıkın Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 10.10.2013 | 17:50 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 10:11

Yoğurt, yumurta, sıvı yağ, toz şeker, sirke ve kabartma tozunu çırpma teli ile iyice karıştırın. Azar azar un ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Oda sıcaklığında 20 dakika dinlendirin. Hamuru bezelere ayırıp, çay tabağı büyüklüğünde açın. Harç için ceviz, üzüm, kayısı, portakal kabuğu, toz şeker ve tarçını karıştırın. Harcı hamurların ortalarına pay edin. Hamurların kenarlarına 1 cm uzunluğunda, 5 adet çizik atıp, yukarıya doğru toplayın. Açılmaması için elinizle sıkın. Üstten sarkan parçalara çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin. Çorba kaşığı yardımıyla ılık şerbeti sıcak hamurların üzerlerine dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.