Kuru Baklava

Giriş Tarih ve Saati: 05.07.2010 | 14:59 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 10:02

Eritilmiş margarin, yumurta, süt, limon suyu, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alıp, karıştırın. Un ilave edip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun (hamur ele yapışıyorsa un ekleyin). Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. Hamuru 3'e ayırın ve her parçadan 10 beze koparıp, toplam 30 beze elde edin. Her bezeye nişasta serperek çay tabağı büyüklüğünde açın. İki hamurun arasına nişasta serpip, üst üste koyun. Merdane ile incecik olacak şekilde açın. Diğer taraftan ceviz ve toz şekeri karıştırın. Açtığınız hamuru ikiye kesin. Üzerine cevizli karışımdan serpin. Hamuru geniş kısımdan başlayarak ince oklavaya sarın ve iki ucundan tutup ortaya doğru hafifçe büzün. Oklavayı hamurun uç kısmını tutarak yavaşça çıkarın. Elde ettiğiniz rulo şeklindeki hamuru ortadan ikiye kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Bu işlemi kalan hamurlar bitene kadar tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıları fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.