Kibrit Baklavası

Kibrit baklavası olarak da bilinen kesme kadayıf tatlısı nasıl yapılır? İftar sonrası tatlı tarifi arayanlar için kesme kadayıf tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 22.04.2022 | 11:28 Güncelleme Tarih ve Saati: 06.04.2024 | 00:49

Şerbet için tencereye su ve toz şekeri alıp kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. 2-3 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Baklavalık yufkayı ince kesip kadayıfa benzer hamurlar hazırlayın. Kestiğiniz hamurların yarısını orta boy fırın kabına yerleştirin. Arasına cevizi serpin. Kalan hamurları üzerine kapatın ve eritilmiş tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp, ilk sıcağının çıkması için 5 dakika dinlendirin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince dilimleyin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.