Kestane püreli ekmek tatlısı

Kestane ve tatlının enfes buluşması: Kestane püreli ekmek tatlısı...

Giriş Tarih ve Saati: 30.12.2019 | 10:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 30.12.2019 | 10:45

ŞERBET için su ve tozşekeri kaynatıp, ılınmaya bırakın. Ayrı bir yerde tost ekmeklerini teker teker merdane yardımıyla inceltebildiğiniz kadar açın. Daha sonra kenarlarını kesip alın. Bir adet tost ekmeğinin üzerine kestane püresi sürüp, 1 tatlı kaşığı kaymak koyun ve rulo şeklinde sarın. Diğer tost ekmeklerini de aynı şekilde hazırlayın. Un ve suyu karıştırın. Tost ekmeklerini bu karışıma batırın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, 1-2 dakika ılınmaya bırakın. Daha sonra ılık şerbetin içine atın. Şerbeti çekince dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

aşçının notu:

Tatlıyı kızartırken fazla yağ çekmemesi için öncesinde un ve su karıştırılıp tost ekmekleri bu karışıma bulanır, daha sonra kızartılır.

Aşçı Sevil Şahin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.