Kakaolu Un Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 20.11.2012 | 17:04 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 11:50

Unve sıvı yağı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. Antep fıstığını ilave edin ve hafif kızarmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. 1-2 dakika dinlendikten sonra kakaoyu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Diğer taraftan toz şeker ve suyu kaynatın. Hazırladığınız sıcak şerbeti helvaya yavaşça karıştırarak ilave edin. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırın. Sıcakken küçük kalıplara koyun ve servis tabağına ters çevirip çıkarın. Antep fıstığı ile süsledikten sonra, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.