Kadayıf Dolması

Giriş Tarih ve Saati: 08.04.2011 | 10:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 14:48

Kadayıftan yapmak istediğiniz dolmanın büyüklüğüne göre bir parça alıp ters bir T harfi şeklinde düz bir zemine yayın. T harfinin kısa kısmına cevizleri koyup katlayın. Kalan uzun tarafı da üzerine yuvarlayıp sarın ve dolma şekline getirin. Çukur bir kaba yumurtaları kırıp üzerine yarım su bardağı süt ve limonu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma atıp 1-2 dakika beklettikten sonra çıkartın. Yağı kızdırın ve kadayıf dolmaları altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Diğer taraftan 5 su bardağı su ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağa oturtun. Kaynayınca üzerine limonu ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Dolmalar sıcakken, sıcak şerbetin içine atın. Hindistan cevizi ve dövülmüş cevizle süsleyerek, arzunuza göre sıcak ya da soğuk servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.