İrmik Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 19.02.2010 | 15:35 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 10:29

Bir tencereye irmik ve dolmalık fıstığı alın. Kısık ateşte fıstığın rengi kahverengiye dönünceye kadar kavurun. Başka bir tencereye süt, su ve tereyağını alıp, kaynatın. Toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Kavrulmuş irmiğin içine fındığı ekleyin ve karıştırın. Daha sonra sütlü karışımı yavaşça irmiğin içine katın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın. Tencerenin üzerini kağıt havlu ile örtüp kapağını kapatın. 15 dakika demlendirdikten sonra karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine hindistan cevizi serpin ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.