İrmik Helvası

Pratik irmik helvası tarifi arayanlar için en klasik ve en sade haliyle irmik helvası tarifi.

Giriş Tarih ve Saati: 10.04.2022 | 02:25 Güncelleme Tarih ve Saati: 15.11.2022 | 12:57

Helvanın şerbeti için süt ve şekeri tencerede karıştırın. Şeker eriyip süt ısındığında tencereyi ocaktan alın. Yumurtaları bir kasenin içine kırın. Birkaç kaşık dolusu ılık süt ekleyip çırpın. Yumurtayı tenceredeki şekerli süte ekleyip iyice karıştırın. Tereyağını başka bir tencerede eritin. İrmik ve fıstığı ekleyip çok kısık ateşte (kahve pişirir gibi) 30-40 dakika karıştırarak kavurun. İrmiğin ve fıstığın rengi değişmeye başladığında yumurtalı sütü tekrar ocağın üzerine alıp kısık ateşte ısıtmaya başlayın. İrmiğin üzerine kaynar sütü bir seferde ekleyin. İrmik sütü çekene kadar karıştırarak ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Helvanın üzerinde baloncuklar olmaya başladığında tencereyi ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ve tencerenin kapağı ile kapatın. 10-15 dakika demlendirin. Helvayı şekillendirip üzerine tarçın serperek sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.