İrmik Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 19.12.2013 | 14:34 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 11:11

Öncelikle derin bir tencereye süt, su ve toz şekeri koyup, şeker iyice eriyinceye kadar kaynatın ve sıcak tutun. Kremayı kısık ateşte eritip, üzerine dolmalık fıstık ve irmiği ilave edin. Sürekli karıştırarak fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra hazırladığınız sıcak şerbeti yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ilave edin. Kapağını kapatıp, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu kapatarak, 10-15 dakika demlendirin. Susamı yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Daha sonra havanda dövün. Helvayı servis tabağına alın. Susam serperek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.