İrmik Helvası

Giriş Tarih ve Saati: 04.01.2012 | 12:33 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 09:39

İrmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak irmik altın sarısı renk alana kadar kavurun. Diğer tarafta süt, toz şeker ve tereyağını bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Sütlü karışımı irmiğin üzerine gezdirin. 2 dakika hafif ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın. Sıvı yağı bir tavada kızdırın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Fıstığı bir kalıbın dibine yayın. Üzerine helvayı bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.