Hurmalı Kubbe Tatlısı

Giriş Tarih ve Saati: 29.05.2019 | 10:03 Güncelleme Tarih ve Saati: 29.05.2019 | 12:01

Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın. File antepfıstığı ile tarçını harmanlayın. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip içlerini file antepfıstıklı karışımla doldurun. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Daha sonra 10 dakika dinlendirin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yassılaştırın. Ortalarına hurma koyup kapatın ve yeniden yuvarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, 2 çorba kaşığı file antepfıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.