Hanımgöbeği

Giriş Tarih ve Saati: 21.01.2015 | 17:44 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 17:31

1.Tereyağını bir tencerede erip üzerine un ve şekeri ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 15 dakika kavurun. Un kum gibi olunca cam bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine yumurta, gülsuyu ve tuz ekleyip yoğurun (hamur ilk etapta elinize yapışsa bile, un eklemeden yoğurmaya devam edin, bir süre sonra elinize yapışması azalacaktır). Daha sonra hamuru 12 parçaya ayırın. Bir parça hamuru avucunuzda yuvarlayın. Üzerine bastırarak hafifçe yassılaştırın. İşaret parmağınızla ortasına bastırın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 10 dakika pişirin.
2.Diğer taraftan şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu bir kaba alıp kaynatın. Pişen tatlıları fırından alıp, ocakta kaynayan şerbete atın. 2-3 dakika birlikte kaynatın. Ocağı kapatın ve tatlıları şerbetin içinde 30 dakika bekletin. Servis tabağına aktarın ve soğuyunca servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.