Gülsuyu Helva

Giriş Tarih ve Saati: 15.08.2011 | 13:32 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.11.2018 | 17:36

Su, gülsuyu ve margarini bir tencereye alıp kaynatın. Üzerine elenmiş unu azar azar ilave edip hızlıca karıştırın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Hamur haline gelince ocaktan alın. Soğuyunca yumurtaları ve karbonatı ekleyip karıştırın. Bir fırın kabını yağlayın. Hamuru bastırarak kaba yayın ve dilediğiniz şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Kızaran hamuru fırından alıp üzerine sıcak şerbeti dökün. Yeniden fırına verip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.