Fıstıklı Baklava

Giriş Tarih ve Saati: 08.07.2010 | 15:27 Güncelleme Tarih ve Saati: 02.11.2018 | 10:04

Öncelikle şerbeti için toz şeker ve suyu kaynatın. Şerbeti ocaktan alırken, limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamur için; un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan 12 eşit beze koparıp, elinizle yuvarlayın. Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dakika dinlendirin. Düz bir zeminde her bir bezeyi üzerine nişasta serperek çok ince açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş ve ılınmış tereyağı sürerek üst üste dizin. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Diğer 6 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Kalan ılınmış tereyağını baklavanın üzerine boşaltın. Baklavayı önce diklemesine, sonra çapraz keserek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.