Fıstıklı Kadayıf

Giriş Tarih ve Saati: 29.05.2015 | 16:54 Güncelleme Tarih ve Saati: 25.10.2018 | 17:25

Şerbet için su, toz şeker, rendelenmiş limon kabuğu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. 5 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra süzüp kenara alın. Kadayıfı tel tel ayırın. Tereyağı ve üzüm pekmezini karıştırıp, orta boy bir fırın tepsisini yağlayın. Bütün Antep fıstıklarını tepsiye serpin. Kadayıfın yarısını tepsiye yayıp, üzerine iyice bastırarak düzeltin. Toz Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Kalan kadayıfı üzerine koyun ve yine üzerine iyice bastırarak düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Daha sonra fırından alarak ters çevirin. Yeniden fırına verip, 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çektikten sonra dilimleyin ve kaymakla servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.