Fıstık Ezmeli Şekerpare

Giriş Tarih ve Saati: 28.05.2019 | 11:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 28.05.2019 | 11:20

Şerbet için tozşeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İçini hazırlamak için toz antepfıstığı, pudraşekeri ve suyu karıştırın. Harçtan minik bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın ve kenara alın Hamur için pudraşekeri, yumurta ve tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuz ilave edip, fazla yoğurmadan hamuru toparlayın. Streç filmle kaplayıp, en az 30 dakika mutfağın serin bir yerinde dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Daha sonra ortalarını başparmağınız ile açıp, her birinin içine 1'er adet antepfıstıklı toplardan yerleştirin. Kapatıp, yeniden yuvarlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine 1'er adet antepfıstığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, 1 dakika sonra üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene dek içinde dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.