Ev yapımı yassı kadayıf

Giriş Tarih ve Saati: 15.07.2010 | 14:18 Güncelleme Tarih ve Saati: 01.11.2018 | 14:16

Su ve toz şekeri 10 dakika kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave ederek bir dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Bir bardak sütü ılıtın. İçine kesme şeker ve yaş mayayı ekleyerek karıştırın. Üzeri hafif köpük olana dek 10-15 dakika dinlendirin. Oda sıcaklığındaki kalan sütü derin bir cam veya porselen kaseye alın. Mayalanmış sütü ekleyin. Karıştırarak unu ilave edin. Boza kıvamında bir hamur haline geldiğinde tuzu ekleyip tekrar karıştırın.
Tarçın, ceviz içi ve toz şekeri karıştırın. Kepçeyle boza kıvamındaki hamurdan bir miktar hamur alın. Krep tavasına dökün. Hamurun, sadece tavaya dökülen alt yüzünü pişirin. Havlu peçete veya bez üzerine pişen yüzü alta gelecek şekilde dizin. Önceden hazırladığınız cevizli içi, hamurlar soğumadan içlerine pay edin. Yarım ay şeklini vererek ikiye katlayın. Kenarlarının açılmaması için bastırarak kapatın. Daha sonra çırptığınız yumurtalara batırın. Kızdırdığınız yağda kızartın. Çıkardığınızda kağıt havlu üzerine alın. Yağı süzüldüğünde şerbete atarak yarım saat bekletin. Soğuk olarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.