Ev Baklavası

Giriş Tarih ve Saati: 27.01.2010 | 11:23 Güncelleme Tarih ve Saati: 26.10.2018 | 15:43

Öncelikle şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip, 2 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer tarafta un, yumurta, su ve tuzu derin bir kaba alıp, yoğurun. Hazırladığınız hamuru 12 eşit bezeye ayırın. Her bir bezeyi çok ince olacak şekilde oklavayla açın. Yağlanmış bir tepsiye 6 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste dizin. Üzerine ceviz içini serpin. Kalan 6 adet yufkayı da aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste dizin. En üste kalan tereyağını gezdirin. Baklavayı önce uzunlamasına daha sonra çapraz olacak şekilde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava, şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.