Cümbüş Tatlısı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu kaynatın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Ilınmaya bırakın. Derin bir kaba 1 su bardağı kuru kayısıyı, kiraz şekerlemesini, yeşil incir reçelini, kuru üzümleri, rendelenmiş portakal kabuğunu ve 2 su bardağı toz şekeri koyup tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurtaları, un ve bir tutam kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Boza kıvamına getirin. Bulamacı, yağlanmış fırın kabına bir parmak kalınlığında dökün. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Kabardıktan sonra fırından çıkarıp, üzerine şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.