Çorum Baklavası

Giriş Tarih ve Saati: 25.03.2013 | 11:49 Güncelleme Tarih ve Saati: 31.10.2018 | 09:45

Derin bir kaba yumurtayı kırın. İçine zeytinyağı, sirke, yoğurt, su ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine nişasta serpin ve çok ince olacak şekilde yufka büyüklüğünde açın. Açılan yufkaları temiz bir bez üzerine serin ve hafif kurumaya bırakın. Yufkaları 10 cm eninde, uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine ceviz koyup, sararak, gül şekli verin. Yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Baklavaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve bu şekilde kuruması için soğuk bir yerde bir gün süreyle bekletin. Daha sonra üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra soğuk baklavanın üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.