Sofra
Kandile özel helva tarifi

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata

    250 gram tereyağı

    500 gram un

    Yarım su bardağı tozşeker

    3 su bardağı süt

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri alın. Unu azar azar ilave ederken bir yandan da tahta bir kaşıkla karıştırın. Unun tamamını ekledikten sonra kokusu gidip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Tozşeker ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Tozşeker eriyip tüm malzeme özleşene kadar kavurmaya devam edin. En son ılık sütü katın ve göz göz olunca tencereyi ocaktan alıp, kapağını kapatın. Bu şekilde ara sıra karıştırarak 15 dakika bekletin. Şekil verip servis tabağına alın. Sıcak veya ılık servis yapın.